Demreli Öğrencilere Yat Turu

17 Haziran 2022

Demre ilçesinde bu yıl ilkokuldan mezun olacak 4. sınıflar için yat turu düzenlendi. Öğrenciler, yat turunda tarihi yerleri gezip, kitap okudu. Denizde Türk Halk Müziği konseri dinleyen öğrencilere yat turunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Habib İlaslan, okul müdürleri ve sınıf öğretmenleri eşlik etti.

Demre Kaymakamlığı, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çayağzı Tekneciler Kooperatifi iş birliğinde, Demre ilçesindeki tüm ilkokullarda eğitim öğretim gören bu yıl 4. sınıftan mezun olacak öğrencilere yat turu düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü '10 Bin Okul', Antalya Valiliği'nin yürüttüğü AHENK Projesi kapsamında düzenlenen geziye, 360 öğrenci katıldı. Çayağzı Limanı'ndan yatlarla yola çıkan öğrenciler, Batık Kent, Simena Antik Kenti, Gökkaya Koyu'nu gezdi. Öğrenciler, yat turunda yarım saat kitap okudu. Yunus Emre İlkokulu 4- C sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Yusuf Şimşek yönetiminde, deniz ortasında verdikleri Türk Halk Müziği konseriyle coşan öğrenciler, oyun oynayıp, türkülere eşlik etti. Yat turu, akşam saatlerinde Çayağzı Limanı'nda sona erdi. 
Yat turu ile ilgili olarak Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Bu yıl ilk kez ilkokuldan mezun olacak öğrencilerimiz için Kekova'ya yat turu düzenledik. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Öğrencilerimiz, dünya cenneti Kekova'yı gördü. Yat üstünde denizin ortasında kitap okudu. Türkü dinledi. Bu gezi ile bir farkındalık oluşturmak istedik" dedi. (Ahmet Acar)