Demreli Öğrencilere Çekya'da Eğitim

Demreli öğrenciler, AB projesi kapsamında Çekya'da eğitim aldı.

02 Eylül 2022

Demre ilçesinde eğitim öğretim yapan Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bir AB projesi kapsamında Çekya'da eğitim aldı.

Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 3 hafta süreyle Çekya'nın başkenti Prag'da eğitim aldı. Öğretmenler Burcu Kocaman ve Nazike Çağlar Bıçakçı başkanlığındaki 3'ü kız, 7'si erkek toplam 10 öğrenciye, 5 yıldızlı otelde mutfak ve servis eğitimi verildi. Okulun hazırladığı 'KA 102 Öğrenci Staj Hareketliliği Projesi' kapsamında 'Dünya Demre'ye, Demre Avrupa'ya' adlı AB Projesi kapsamında daha önce de Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 2 öğretmen ve 10 öğrenci, Prag'daki 5 yıldızlı otelde eğitim almıştı.

Okul Müdürü Mustafa Şenol, "Okulumuz tarafından hazırlanan 'Dünya Demre'ye, Demre Avrupa'ya' projesi kapsamında iki turda toplam 4 öğretmenimiz, 20 öğrencimiz Avrupa'da eğitim aldı. Öğrencilerimiz dönüşümlü olarak uzman öğreticilerden mutfak ve servis eğitimi aldı. İngilizce dil bilgilerini ve konuşmalarını geliştirdi. Farklı bir ülkeyi ve farklı bir kültürü tanıdılar. Farklı bir ülkenin mutfak kültürünü öğrendiler. Çok faydalı bir proje oldu" dedi. (Ahmet Acar- DHA)