Demre'de Sup Board Sprint Yarışları Yapıldı

Türkiye'nin ilk 'Sup Board Sprint Yarışı' Demre’de düzenlendi

01 Kasım 2022

Antalya’nın Demre ilçesi ilk kez farklı bir yarışa ev sahipliği yaptı. Demre Belediyesi'nin katkıları ile 'Sup Board Sprint Yarışları' düzenlendi.

Demre ilçesinde Türkiye'nin ilk 'Sup Board Sprint Yarışı' düzenlendi. Demre Belediyesi'nin katkıları ile Paddletogether Turkey Sup Board Nework Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara, Rusya, Ukrayna, İstanbul, İzmir, Antalya, Çanakkale, Mersin ve Muğla başta olmak üzere, Türkiye'nin birçok yerinden 200'e yakın sporcu katıldı. Yarışmalar, alt yapısı tamamlanan Demre Yat Limanı içindeki 250 metrelik parkurda yapıldı. Yarışları, yüzlerce kişi izledi.

Kadınlar ve erkekler olmak üzere iki dalda yapılan yarışlarda, önce onarlı gruplar halinde eleme yarışları yapıldı. Gruplarında birinci olan kadın ve erkekler final yarışında kürek çekti. Yarışlarda onarlı gruplar halinde dizilen yarışmacılar, board üzerinde oturuyor. Ardından verilen işaretle ayağa kalkan sporcular, hızlı bir şekilde ayağa kalkarak 250 metrelik parkurda kürek çekmeye başlıyor. Final yarışlarında 10 kadın, 10 erkek sporcu yarıştı. Yarışlar sonunda kadınlarda birinciliği Rus Oksana Dronova, ikinciliği Ukraynalı Eugenia Olefir, üçüncülüğü de Sezin Güler kazandı. Erkeklerde birinciliği Rus Nikolay Kornobay, ikinciliği Yiğit Güler, üçüncülüğü de Serdar Çakır kazandı. Yarışmalarda birinci olan sporculara, Demre Belediyesi tarafından board takımı, ikincilere bir firma tarafından 100 dakika sürüş, üçüncülere 80 dakika sürüş hediye edildi. Ayrıca dereceye giren sporculara, çeşitli spor malzemeleri hediye edildi. Yarışmada ilk üç dereceye giren sporculara ödüllerini eski milli hakem Cem Deda ve Board Kulübü Başkanı Orkun Küçükemiroğlu verdi. (Ahmet Acar- DHA)