Demre'de Off-Road Yarışları Nefes Kesti

Güzel havayı fırsat bilen Demreliler ve çevre ilçelerinden gelen off-raod tutkunları, gün boyu büyük heyecan yaşadı.

01 Kasım 2022

Antalya'nın Demre ilçesinde Demre Belediyesi ile Demre Off-Raod Kulübü iş birliğinde düzenlenen 3. Demre Off-Road Yarışları nefes kesti. 

Demre Belediyesi ve Demre Off-Raod Kulübü iş birliğinde, bu yıl 3. Demre Off-Raod Yarışları düzenlendi. Demre'nin Çayağzı Limanı yolundaki 1,5 kilometrelik parkurda yapılan yarışları, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 6 bin kişi izledi. Yarışlar için Antalya merkez, Demre, Kumluca, Finike ve Kaş ilçelerinden yaklaşık 110 off-raod aracı Demre'ye geldi. Yarışmada, araçlar önce çamurlu pistte gösteri sürüşleri yaptı. Ardından 30 aracın katıldığı yarışlara geçildi. 30 araç zorlu parkurda birinci olmak için mücadele etti. Yarışmayı 15 araç tamamlayabildi. Yarışmada birinciliği Enis Cingöz, ikinciliği Ömer Usta, üçüncülüğü Mustafa Güngör ve dördüncülüğü de Bekir Bayır kazandı. Yarışmada ilk dört dereceye girenlere madalya ve kupalarını, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Demre Off-Raod Kulübü Başkanı Ahmet Çakıroğlu ve protokol üyeleri verdi. Yarışmanın birincisine Demre Belediyesi tarafından kamera, ikinciye sponsorlar tarafından yan tente, üçüncüye off-raod aracı ışık sistemi ve dördüncüye de akü hediye edildi. Yarışmada 5 motosiklet sürücüsü de gösteri yaptı.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "3 yıl önce 'acaba nasıl olur, başarılı olur muyuz' diyerek başlattığımız Demre Off-Raod Yarışları, bölgenin ilgi odağı oldu. Bugün yarışları izleyen binlerce insan ve yarışmak için gelen 100'ün üstündeki araç bunun en güzel kanıtı. Bu başarıdaki en büyük katkı şüphesiz Demre Off-Raod Kulübü Başkanı, yöneticileri ve bu işe gönül vermiş macera ve off-raod tutkunu arkadaşlarımız. Hepinize teşekkür ediyorum. Kazasız belasız sürüşler diliyorum" dedi.

Ahmet ACAR-(DHA)