Caz Severler Alanya’ya Akın Etti

17. Alanya Uluslararası Caz Festivali muhteşem konserlerle başladı

23 Eylül 2022

Dünyanın dört bir yanından caz severleri bir araya getiren Alanya Uluslararası Caz Festivali bu yıl 17. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Birbirinden başarılı performansların sahnelendiği festivalin ilk gününde binlerce kişi alana akın etti.

Heyecanla beklenen Alanya Uluslararası Caz Festivali'nin startı, Klaipeda Castle Caz Band ve Caz Project Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio konserleriyle verildi. İlk kez 2003 yılında düzenlenen ve bu yıl 17. kez kapılarını ziyaretçilerine açan festival, yerli ve yabancı binlerce kişinin akınına uğradı. Tarihi Kızılkule önünde oluşturulan festival alanı hınca hınç doldu. Festivale Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Litvanya Türkiye Büyükelçisi Ricardas Degutis, Finlandiya Türkiye Büyükelçisi Ari Mäki, kardeş şehirlerden Polonya Wodzislaw Slaski Belediye Başkanı Mieczyslaw Kieca ve Litvanya Klaipeda Belediye Başkanı Vytautas Grubliauskas ile protokol üyeleri katıldı.

Bugüne Kadar 340'tan Fazla Sanatçı Ağırlandı

Alanya Uluslararası Caz Festivali kapsamında 2003 yılından bugüne kadar 340'tan fazla yerli ve yabancı sanatçı, Alanyalı caz severler ile buluştu. Festivalin ilk gününde, sahneye ilk olarak Klaipeda Castle Caz Band grubu çıktı. Birbirinden değerli eserleri dinleyiciler için seslendiren ve performanslarıyla büyük alkış toplayan grup, büyük beğeni aldı. Grubun yaklaşık 2,5 saat süren performanslarının ardından sahne alan Caz Project Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio da muhteşem başlayan geceyi eserleriyle yine aynı güzellikte noktaladı.

Deniz Taşar Ve Steffen Morrison

17. Alanya Uluslararası Caz Festivali'nin bu akşam gerçekleşecek ikinci gecesinde ise saat 20.30'da Deniz Taşar, saat 22.00'de ise Steffen Morrison sahne alacak.