Başkan Böcek Kemer’de

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer için yapılan çalışmaları anlattı

18 Ağustos 2023

Kemer’de muhtar, STK ve turizmcilerle buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer için yapılan çalışmaları anlattı. Kemer’in Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Başkan Böcek, “Kemer’imiz için elimizden gelen her şeyi sizlerle birlikte yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer’de düzenlenen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Ağustos Ayı geleneksel toplantısında turizmcilerle buluştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kentin en önemli iki sektörü olan tarım ve turizm konusunda önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Başkan Böcek, “Sizlerle beraber uzunca yıllardır bir tarafta siyaset bir tarafta turizm ile ilgili yurt içi, yurt dışı çalışmalarda fuarlarda buluştuk. Turizm sektöründen arkadaşlarımız ve ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızla Antalya Turizm Birliği’ni kurduk. Yurt içi ve yurt dışında tanıtım çalışmalarını birlikte yürütüyoruz” dedi.

 

ARITMALAR İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Turizmin en önemli noktalarından birinin de arıtmalar olduğuna değinen Başkan Muhittin Böcek, “Kendi öz kaynaklarımız olsun gerekse Turizm Bakanlığımız ile işbirliği içerisinde Arıtma Tesisleri yapıyoruz. Önce Belek bölgemizde Belek Arıtmaya imza attık ASAT olarak. 20 yıl ASAT’ımızın atıksu gelirini verdik. Turizm Bakanlığımız ile şimdi de ihalesi yapılan Kemer Arıtma Tesislerini yapacağız. 27 yıllığına Kemer bölgesinin atıksu gelirinden vazgeçerek bu arıtmanın yapılmasını sağlayacağız. Ayrıca Kemer Çamyuva bölgesi için yeni arıtma tesisi çalışmalarımızda sürüyor. Arıtma tesisinin kapasitesini 2050 yılı nüfus artış oranı göz önüne alınarak yapıldı. Koku ile ilgilide hiçbir sıkıntı yaşanmayacak garanti veriyoruz” dedi.

 

ALTERNATİF TURİZM ÇALIŞMALARI

Başkan Muhittin Böcek, 2005 yılından beri bitirilemeyen Doğu Garajı bölgesinde esnafların çok olduğu, Festival Çarşısı alanda da önemli çalışmalar yaptıklarına vurgulayarak, şöyle konuştu: “Çalışmanın başladığı zamanda mezarların bulunduğu Antik Kentin çıktığı Doğu Garajı bölgemizde çalışmalar bir süre durmuştu. Buradan da bu bölgenin yapımına emek vermiş tüm Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşıma teşekkür ediyorum. Ancak bitirmek bize nasip oldu. 200 milyonun üzerine bir maliyetle önce AVM kısmını tamamladık daha sonra da Nekropol alanını tamamladık. 20 gün önce Turizm Bakanlığımız ile işbirliği protokolü yaptık. Şehir merkezimizdeki esnafımıza katkı sunması açısından ve alternatif turizm çalışmaları kapsamında Nekropol alanını gerek personel gerekse açılışıyla ilgili Turizm Bakanlığı ile işbirliği halinde çalışıyoruz.”

 

FESTİVALLER ŞEHRİ ANTALYA

Antalya’nın kültür ve sanat şehri olması ile ilgili de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Böcek, 1-3 Eylül tarihlerinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Foodfest Antalya Gastronomi Festivali il ilgili de bilgi verdi. “Turizm tarımsız, tarım turizmsiz olmaz” diyen Başkan Böcek,

“Festivalin geçen yıl 800 bin ziyaretçisi oldu. Altın Portakal Film Festivalimizin bu yıl 60’ıncısını yapıyoruz. 23’üncüsünü yaptığımız Piyano Festivali var. Sadece iki festival vardı Antalya’da. Bizler de Antalya’mızı kültür sanat şehri yapmak için yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Okumak lazım sloganıyla yola çıktığımız Türkiye’de belediye eliyle yapılan en büyük kitap fuarı olan Antalya Kitap Fuarı’nın da bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştireceğiz. Bu fuar 1 Milyon 900 ziyaretçisi olan son derece önemli bir fuardır” dedi.