Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 1968 yılından beri düzenlediği ödül törenini bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel 'Cumhuriyetin 100. Yıl Ödülleri' ismiyle gerçekleştirdi. 11 dalda 81 ödülün sahiplerini bulduğu törende, Türk okçuluk tarihinin ilk olimpiyat ve dünya şampiyonu Mete Gazoz 'Cumhuriyet Özel Ödülü'nün sahibi oldu.
ATSO Cumhuriyetin 100. Yıl Ödül Töreni, Antalya protokolü, ATSO üyeleri ve Antalyalıların yoğun katılımıyla sona erdi. 6 Ana Kategori ve Cumhuriyetin 100. Yıl Ödülünün takdim edildiği gecenin ev sahipliğini ATSO Başkanı Ali Bahar yaptı. 2 bin kişinin tören salonunu doldurduğu geceye, Vali Hulusi Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, eski CHP Milletvekili Çetin Osman Budak, eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, ATSO üyeleri, meslek odaları, STK başkanları ile iş insanları ve Antalyalılar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını gurur ve coşkuyla kutlamak için bir araya geldik. Bu anlamlı dönüm noktasında bir araya gelmek, ülkemizin kuruluşundan bu yana geçen yüzyılı anmak, bizler için büyük bir onur ve büyük bir sorumluluktur" dedi.
'İş Dünyasının Öncüsü Olmayı Taahhüt Ettik'
Cumhuriyetin 100. yılı ile aynı zamanda ATSO yönetiminin birinci yılını kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süre zarfında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedeflerimize ulaşmak için, büyük bir azimle çalıştık. Bu azim ve kararlılıkla, yerel iş dünyamızı güçlendirmek ve kalkınmamızı sürdürmek için önemli ve büyük adımlar attık. Antalya, artık yalnızca bir şehirden ibaret değildir, aynı zamanda Türkiye'nin turizm başkenti ve kültürel zenginliklerinin kaynağıdır. Ülkemizin cari açık ile mücadelesinin de tedavisidir, itici gücüdür. Böyle bir şehrin, ticaret ve sanayi odası olmak; sadece bekleneni değil, aynı zamanda iş dünyasının öncüsü olmayı da taahhüt etmektir ve hatta ötesine geçmeyi hedeflemektir. Biz de, ATSO yönetimi olarak, Antalya'ya ve Antalyalılara hizmet etmek için bu yola çıktık. İlkleri yapmak için çalışıyoruz. Sadece üyelerimizin değil, tüm Antalya halkının refahını yükseltmek ve şehri daha ileri taşımak için varız. Karşılaştığımız sorunları, inançla ve yapıcı bir tutumla gündeme getiriyor, ilgili makamlara iletiyor ve takipçisi oluyoruz."
Antalya Ekonomisi İçin Çalışıyoruz
Milli kalkınma için, Antalya bölgesinin ekonomik kalkınmasını desteklemek ve yerel girişimciliği teşvik etmek için projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Ali Bahar, “Bölgesel kalkınma için, Korkuteli ilçemize organize sanayi bölgesi, Elmalı ilçemize, sağlık ve eğitim merkezi yapıyoruz. Sanayi sitelerimizde eksik alt yapıları için, belediyelerimiz ile yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İş dünyasını temsil etmek için, Antalya'nın en büyük lobi kuruluşu olma unvanıyla, yerel iş dünyamızın sesini Ankara'da ve tüm Türkiye'de, gür bir şekilde temsil ederek, iş dünyası ve devlet arasında köprü oluşturuyoruz. Bakanlıklarımızı ziyaret ederek, sektörlerden gelen talepleri kendilerine iletiyoruz. Lobicilik faaliyetleri için, yasal düzenlemelerde iş dünyamızın sesi oluyoruz. Kobi tanımından, günü birlik ev kiralama hakkında yapılan, kanun tasarısına kadar, görüş bildiriyoruz" dedi.
Sağlık turizminden KGF uygulamalarına, tahkim merkezini hayata geçirip, üyelerde farkındalık oluşturmaya kadar, her talebin, her temsilin ve her kararın, takipçisi olduklarını belirten Başkan Bahar, “Toplumsal katkı için, yeni yapılaşan bölgelerimizden, trafik sorununa, Kaleiçi bölgemizden, Kırcamii imar planı sorununa kadar, üyelerimizi doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyen, şehir konularında da gündem oluşturarak, yerel yönetimlerle iş birliği halinde çalışıyor ve gelecekte bu ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çevreye katkı için, hizmet binamızın ve Antalya Kültür Sanat merkezimizin, çatısına güneş enerjisi sistemi kurduk. Bu yatırımla; 250 ton karbondioksit salınımını ve yılda 731 adet ağacın kesilmesini de engellemiş oluyoruz. Fraport Tav ile protokol imzalayarak, terk edilmiş bir mermer ocağını rehabilite ettirip, şehrimize kazandırmayı da projelendiriyoruz. Dünya şehri Antalya'mıza yakışacak bir şekilde, karbon ayak izini sıfırlamış bir oda, bir ekonomi ve şehir için çalışıyoruz" diye konuştu.
Antalya İçin Birlikte Çalışalım
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “Antalya hiç şüphesiz dünyanın en güzel yeridir. Bu güzelliği hep birlikte daha yukarılara çıkarabiliriz. Antalya için hep birlikte çalışırsak, hep beraber emek harcarsak bu güzide şehri, atamızın 'Dünya'nın en güzel yeri' dediği bu kenti çok daha yukarılara taşıyabiliriz" dedi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Bu tarih sadece cumhuriyetin 100. yılı değil aynı zamanda İzmir İktisat Kongresi'nin de 100. yaşı. Orada bir grup insan toplanıyor ve ekonomik kararlar alıyor. Bu kararlar da bizim ekonomik olarak güçlü olmamız gerektiği. Çünkü ekonomik olarak güçlü olursak bu savaşı kazanmamızın bir anlamı olacak, o zaman bu coğrafyada kalıcı olacağız. Bizim de İzmir İktisat Kongresi ruhuyla ekonomik olarak güçlü olmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bu konuda tevazu göstermeyin. Her zaman en iyisi olun. Tevazuu özel hayatınızda gösterirsiniz" diye konuştu.
Ödül Alanlar
Gecede, Kent Ödülleri, Döviz Kazandırıcı Hizmetler, En Eski Faal Üyeler, Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen İlk 100 Şirketi, Türkiye'nin İlk ve İkinci 500 Sanayi Kuruluşu ve Ticari Bilanço Karı kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.