Antalya’yı En İyi Anlatan Fotoğraf Aranıyor

31 Mayıs 2022

4 Mevsim Antalya Platformu, Antalya’yı en iyi anlatan fotoğrafı arıyor. Fotoğraf tutkunlarının kentin güzelliklerini kendi objektiflerinden yansıtma fırsatı bulacağı yarışmada, bu sene 15 Mayıs ve 30 Eylül tarihleri arasında çekilen Antalya manzaraları değerlendirmeye alınacak. 
 
4 Mevsim Antalya Platformu tarafından, ‘4 Mevsim Antalya’dan Bir Kare’ konulu fotoğraf yarışması düzenleniyor. Turizmin gözbebeği Antalya’nın nadide güzelliklerini ve farklılıklarını objektiflerin gözünden yansıtmak ve yaşatmak için düzenlenen yarışmada; Antalya’nın herhangi bir yerinden, herhangi bir zamanda çekilmiş bir kare fotoğraf ile Antalya’yı en iyi şekilde anlatarak, farklı ve özel fotoğrafın ortaya çıkarılması ve paylaşılması amaçlanıyor.
 
4 Mevsim Antalya fotoğraf yarışması kapsamında, bu yıl 15 Mayıs – 30 Eylül tarihleri arasında kadraja alınan Antalya manzaraları değerlendirilecek. Herkese açık olan yarışmanın sonuçları, 28 Ekim tarihinde açıklanacak. Yine aynı gün düzenlenen ödül töreninde ise, jürinin değerlendirmeleri sonucunda dereceye girenlere, ödülleri takdim edilecek.   

Antalya Objektiflerin Gözünden Yansıtılacak

4 Mevsim Antalya Platformu’nun sözcüsü fotoğrafçı Barış Geçilioğlu, kendi girişimleri sayesinde başlayan ve gelenekselleşen yarışma ile ilgili, “Dört mevsimi farklı güzellikte yaşayan ve yaşatan, dünyanın en özel şehirlerinden biri olan Antalya’yı, objektiflerin gözünden yansıtmak için bu yarışmayı düzenliyoruz. Fotoğraf meraklıları, Antalya’nın herhangi bir yerinden, herhangi bir zamanda çektikleri, üzerinde oynanmamış bir kare fotoğraf ile yarışmaya katılabilecek” şeklinde konuştu.

Jüri Tarafından Değerlendirilecek

Antalya’nın nefes kesici manzaralarının, doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yarışacağı programda fotoğraflar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, Hürriyet Gazetesi Akdeniz Bölge Müdürü Salim Uzun, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Falezler Reklam Ajans Başkanı Alaattin Özuzun, Best Ajans Sanat Yönetmeni Cem Çimrin, Tourism Bird Kurucusu Barış Geçilioğlu, GSB Antalya Genç Temsilcisi Başak Geçilioğlu, Muhteşem Ajans ve ATİP Başkanı Muhteşem Kabasakal, Arkeolog & Patara Kazı Başkanı Havva İşkan Işık, Antalya Kent Konseyi Ekonomi Başkanı Semih Beken, Antalya Kum Heykel Müzesi Direktörü Cem Karaca ve Antalyaspor Fotoğrafçısı Cengiz Altay’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. 

Ödüller Verilecek

4 Mevsim Antalya fotoğraf yarışmasının, Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Barış Geçilioğlu, “Fotoğraflar dijital olarak sitemize yüklenecek. Birincilik ödülü kazanan yarışmacı, Crowne Plaza Otel’de 2 kişilik ve 2 günlük tatile hak kazanacak. İkincilik ödülün sahibi, Antalya’nın ünlü restoranlarından 7 Mehmet’te iki kişilik bir yemeğe katılacak. Üçüncünün ödülü ise Antalya Aqualand’da 2 kişilik bilet olacak. Yarışmada, ‘Antalyaspor Özel Ödülü’ alan kişi, A Takım antrenmanını ziyaret ederek oyuncularla tanışma ve onlardan imzalı forma alma şansını elde edecek. ‘Tourism Bird Özel Ödülü’nün sahibi, Olympos Teleferik’e 2 bilet, ‘Jüri Özel Ödülü’nün sahibi ise Antalya Kum Heykel Müzesi’ne 2 bilet kazanacak” şeklinde konuştu.

KATILIM ŞARTLARI:

1- Son katılım tarihine kadar 1 fotoğraf gönderilmelidir.
2- Çekilen fotoğrafta hiçbir türlü değişiklik yapılmamalıdır. Fotoğraf çekildiği (saf) haliyle gönderilmelidir. Aksi takdirde katılım geçersiz sayılacaktır.
3- Çözünürlüğü yüksek telefon veya fotoğraf makinesi kullanılmalıdır.
4- Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettiği ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
5- Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, fotoğraf kendisinin olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapanların yarışmaya katılımı 1 yıl süreyle kısıtlanır.
6- Yarışmacı, gönderdiği fotoğrafla yarışma şartnamesini kabul etmiş olur. Şartnameye uymayan fotoğraflar değerlendirmeye alınmaz.
7- Bu yarışmaya daha önce ödül almış fotoğraflar da gönderilebilir.
8- Yarışmaya katılacak eserlerin Antalya ili sınırları içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir.
9- Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Bu durumla ilgili tüm hukuki sorumluluk katılımcıya aittir.
10- Fotoğraf ve drone çekimleri ile ilgili olarak alınması gereken tüm izinleri almış olmak
katılımcının sorumluluğundadır.
11- Düzenleme Kurulu, ödül ve sergileme kazanan fotoğrafların üzerinde işlem yapılmamış asıl/ham dosyalarını katılımcıdan isteyebilir; ibraz edilmediği takdirde ödül iptal edilebilir.
12- Düzenleme Kurulu, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleme Kurulu, iptal ya da erteleme durumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir. Düzenleme Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartnamenin kuralları, program değişikliği, değerlendirme, ödüllendirme dahil her türlü değişikliği yapmaya, Son Katılım Tarihi‟nden en geç bir hafta öncesine kadar yazılı olarak bilgilendirmek ve olurunu almak koşuluyla, yetkilidir.
13- Yarışma sonuçları 4mevsimantalya.net web adresinden ilan edilecek; ayrıca tüm ödül ve sergileme kazanan katılımcılara Düzenleme Kurulu tarafından telefon ve/veya e-posta yoluyla bildirilecektir.
14- Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde tarih, logo, isim, imza vb. işaretler olmamalıdır.
15- Telefon ile çekilecekse telefon yatay tutularak çekilmelidir.
 
İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Instagram: 4seasonsantalya
Instagram: baris_gc
Instagram: tourismbird