Antalya’ya Yaz Sezonunda Yoğun Talep

TUI Antalya’ya talebin çok yüksek olduğunu belirtti

08 Mart 2023

TUI Group CEO'su Stefan Baumert, ITB Berlin Fuarında yeni tatil sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. TUI, 2023'te iyi bir yaz sezonu beklediğini ve Antalya'ya yüksek talep olduğunu vurguladı.

FVW’de yer alan habere göre, Almanların seyahat etme arzusu hız kesmeden devam ediyor. TUI tarafından Yougov’a yaptırılan ve 2 bin yüz 42 kişinin katıldığı anket, katılımcıların yüzde 64’ünün 2023’te en az 1 kere seyahat etmek istedikleri sonucunu gözler önüne serdi.

TUI’nin CEO’su Stefan Baumert, yaz sezonunun iyi geçeceğini şimdiden gelen rezervasyonlarla görebildiklerini, “Rezervasyonların başlangıcı, uzun zamandır olduğundan daha güçlü. Ocak ayı en çok rezervasyon yapılan ay olarak geri döndü. Almanya’daki olumlu seyahat havasından oldukça memnunum” sözleri ile açıkladı.

2023 yılı için her halükârda 2022’den iyi geçeceğini belirten Baumert, "Girit, Rodos veya Türkiye gibi destinasyonlar geçen yıl zirve rakamlara ulaştı. Mallorca ilk kez yine 2019 rakamlarının üzerine çıktı. Bu nedenle Balear kapasitemizi bir önceki yıla göre bir kez daha yüzde beş oranında artırdık” dedi.

Mallorca'ya 1 milyon turist götürmeyi hedeflediklerini açıklayan Baumert, "Antalya talebi de çok yüksek. Antalya rezervasyonlarda Mayorka ile başa baş gidiyor şu anda. Ayrıca, Yunanistan kapasitemizin yüzde 50'si ise şimdiden sattık" diyerek farklı destinasyonların rezervasyon durumlarını ve TUI satışlarının iyiye gittiğini paylaştı. (www.turizmaktuel.com)