Antalya’nın Güzelliklerine Hayran Kaldılar

Türkiye’deki kadın rektör ve rektör yardımcıları Antalya’yı gezdi

23 Ocak 2023

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ev sahipliğinde, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen kadın rektör ve rektör yardımcıları, Antalya’yı gezdi.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Akdeniz Üniversitesi paydaşlığında ve Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Üçüncü Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları: Akademi Buluşması iklim, bilim, kadın konuları başlığında gerçekleştirildi. Çalıştay için Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden Antalya’ya gelen kadın rektörler ve rektör yardımcılarından oluşan heyet, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın ev sahipliğinde, Antalya’yı gezdi.

Kurşunlu Şelalesi ile başlayan gezi programı, Düden Parkı, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü ve Kaleiçi ile devam etti. Konuklarını Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde, Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Türkiye Belediyeler Birliği ile Akdeniz Üniversitesi paydaşlığında Üçüncü Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları: Akademi Buluşması iklim, bilim, kadın konuları başlığında değerli konuklarımızla bir araya geldik. Çok güzel ve verimli toplantıların gerçekleştiği çalıştayımızda iklim, gelecek, bilim, çevre, doğa, su ve dünyanın geleceği hakkında kadınların bakış açılarını ve bu iklim kriziyle nasıl savaşabileceğimize dair fikir alışverişlerinde bulunduk” şeklinde konuştu.