Turizmin başkenti, lezzetin kaynağı Antalya’da Food Fest Antalya coşkusu son gününde de tüm hızıyla devam etti. Festivalin son gününde Antalyalılar Master Şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna ile buluştu. Ünlü şefler, bereketli topraklara sahip Antalya’nın Türkiye’nin manavı olduğunu belirterek, gastronominin önemine vurgu yaptı. Ünlü şeflerin paneline Antalyalılar akın etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen I. Uluslararası Food Fest Antalya, üçüncü ve son gününde de yerel lezzetlerin keşfedildiği, öğretici ve eğlenceli birbirinden farklı etkinlikle devam etti. Yerel gıdaya sahip çıkmak amacıyla, “Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik & Yerel Ürünlerin Desteklenmesi” temasıyla düzenlenen festivalde dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Michelin yıldızlı şefler, gurmeler, gastronomi ve turizm yazarları, sektörün farklı alanlarındaki profesyonelleri, yeme içme sektöründeki işletmeciler bir araya geldi.
Harika Festival
Festival kapsamında ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna Antalyalılarla buluştu. Ünlü şefler, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu, Gökmen Sözen moderatörlüğünde, ‘Antalya’nın yemeklerinin gün yüzüne çıkması ve tanıtımının artması’ konulu söyleşide Antalyalılarla buluştu. Antalyalılar ünlü şeflerin söyleşisine yoğun ilgi gösterdi. Antalya yemeklerinin ve gastronominin konuşulduğu söyleşide, Yalçınkaya ve Sivrioğlu, harika ve muhteşem bir festival düzenlendiğini belirterek, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Antalya’da bunun yapılması gerekiyordu. Gastronominin ilerlemesi gerekiyordu. Antalya Türkiye’nin manavı, bahçesi. Ürün bazında önemli bir kent. Turizmin incisi. Şimdi gastronomi alanında da en iyi yerlere gelecek. Başkanımız Muhittin Böcek’in gastronomiye verdiği değer için ve bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.
İtalyan Şef Danilo Zanna’nın Antalya Sevgisi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek daha sonra, İtalyan Şef, Sunucu, İşletmeci ve Master Şef Danilo Zanna’nın etkinlik sahnesinde düzenlenen Workshop’una katıldı. Zanna Antalya hayranlığını dile getirerek, “ Antalya’yı çok seviyorum. Kendimi burada misafir hissetmiyorum. Burada iki yıl çalıştım. Havası, suyu, toprağı ayrı güzel. Çok şanslısınız. Antalya’nın bereketli toprakları var. Mutfağı da ayrı bereketli. Bu bereketi doğru kullanmak lazım. Festival organizasyonu çok güzel. Yurt içi ve dışından önemli konuklar var. Başkana çok teşekkür ediyorum” dedi.