Antalya’da Kıtalararası Kongre

07 Nisan 2022

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) ve ülkemizin seçkin üniversitelerinin ortaklığıyla Antalya’da gerçekleştirilen 3.Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi (The Conference on Managing Tourism Across Continents - MTCON) ; Türkiye Turizm Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen bir dizi etkinliğin bir parçası olarak hayata geçirildi. 

İlk iki yıl çevrimiçi ortamda düzenlenen ve bu yıl rekor sayıdaki katılımcı sayısı ile pandemi kuralları çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilen etkinliğin yabancı katılımcı sayısı dikkate alındığında uluslararası alanda dünyanın sayılı kongrelerinden bir tanesi haline geldi.

Ayrıca ulusal düzeyde 41 üniversitenin paydaş olarak destek verdiği bu önemli 

kongreye; Türkiye’den 230, yurt dışından 293 olmak üzere toplamda 523 akademisyen yaptıkları araştırmalarıyla katılırken, Türkiye’den 65 yurt dışından ise 113 üniversiteden katkı sunuldu. 43 farklı ülkeden etkinliğe katılım sağlandı.

Ülkemizin dört bir yanından gelen yöresel lezzetlerin ve markaların konferans katılımcılarına tanıtılma imkânı sağlandığı kongre; yüz yüze, çevrim içi ve karma yöntemle gerçekleştirilen akademik bildiri sunumları, panelleri ve workshoplar ile ilerleyen kongre, dünyanın dört bir tarafından gelen davetli konuşmacılarıyla da bilim şölenine dönüştü.