Antalya'da bahara sanat dolu giriş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 16 temsil ile izleyici karşısına çıkacak

27 Şubat 2024

Mart ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi, opera, bale, müzikal, çocuk oyunu, konser ve eğitim etkinlikleri olmak üzere toplam 16 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Donizetti'nin en sık icra edilen eserlerinden biri olan 'Aşk İksiri' operasını 2 Mart Cumartesi saat 20.00 ve 12 Mart Salı saat 20.30'da Antalyalı sanatseverler ile son kez buluşturacak. Haldun Özörten'in sahneye koyduğu eserde Antalya DOB orkestrasını şef Lorenzo Castriota yönetirken, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı. Oldukça eğlendiren güldürü ögelerini içinde barındıran ve dokunaklı bir aşk hikâyesi olan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlandı.

'Kanlı Nigâr' Son Kez

Antalya Devlet Opera ve Balesi, sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden 'Kanlı Nigâr' müzikalini Cem İdiz'in besteleri ile 5 Mart Salı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez sahneleyecek. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan ve metinleri Özlem Belkıs'a ait olan eser, Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.

Mart Ayının Bale Eseri 'Gıselle'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, şubat ayında prömiyerini gerçekleştirdiği ve kapalı gişe sahnelenen 'Giselle' balesini bu sezon son kez 7 Mart Perşembe ve 9 Mart Cumartesi saat 20.00'de sahneleyecek. Konusunu Alman şair Henrich Heine'nin 'Almanya Üzerine' adlı kitabında anlattığı Wililer Efsanesi'nden alan Giselle balesi, Fransız besteci Adolphe Adam'ın müzikleri üzerine Jean Coralli ve Jules Perrot'un koreografisi ile sahneye koyuldu. Aşk, hüsran, ölüm, vicdan azabı, kavuşamama ve yeniden birleşme düşü ekseninde geçen eserde orkestrayı Pavel Petrenko yönetecek.

Minik Sanatseverler İçin 'Şekeronya'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 14 Mart Perşembe saat 11.00'de 'Şekeronya' çocuk oyununu bu sezon son kez sahneleyecek. Zeynep Ergüven'in yazdığı ve müzikleri Murat Cem Orhan'a ait olan eseri Fatih Şanal sahneye koydu. Ülkesinden kaçan Şekeronya'nın haylaz çocuğu Fırıldak'ın eve dönüş hikayesini anlatan eserde dekor tasarımı Ömer T. Gündüz, kostüm tasarımı Zekiye Şimşek ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

'Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri'

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'de yitirdiğimiz şehitlerimiz, Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde 18 Mart Pazartesi saat 20.30'da 'Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri' ile anılacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu'nu şef Mahir Seyrek'in yöneteceği konserde piyanist Onur Altıparmak ve Ahmet Sait Karabulut, soprano Semiha Derya Boran ve Sema Çavuşoğlu, mezzo soprano Tuğçe Oğuzülgen, tenor Erdi Can Aybaş ve Devrim Demirel, bariton Ümit Burak Tekinay ve bas Şafak Güç sahne alacak.

'Tosca' Heyecanı

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 23 Mart Cumartesi saat 20.30'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde dünyanın en ünlü opera klasiklerinden Tosca eserinin prömiyerini gerçekleştirecek. Opera literatüründe üç başrol oyuncusunun da ölüme gittiği ender yapıtlardan biri olan Giacomo Puccini'nin 3 perdelik bu ölümsüz eseri Atatürk'ün en çok sevdiği operalardan biri olma özelliğini de taşıyor.

İtalyan şef Lorenzo Castriota yönetiminde sahnelenecek eser, Yiğit Günsoy rejisi, Gülden Sayıl dekor ve kostüm tasarımı, Mahir Seyrek'in koro şefliği, Sinem Ulusoy'un çocuk korosu şefliği ve Mustafa Eski'nin ışık tasarımı ile sanatseverlerle buluşacak. Tosca operası prömiyerin ardından 26 Mart Salı ve 28 Mart Perşembe akşamları saat 20.30'da tekrar sahnelenecek.

Müze Konserleri

Antalya DOB, 2023-2024 sanat sezonunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün iş birliği ile 6 Mart Çarşamba, 13 Mart Çarşamba ve 29 Mart Cuma günleri saat 15.00'te Antalya Müzesi'nde gerçekleştireceği Müze Konserlerine devam ediyor.

Mart ayında sahnelenecek eserlerin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra, www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.