Antalya’da 500 Milyon TL’lik Yatırımla Dijital Gösteri Merkezi Açıldı

Digiverse içinde ziyaretçiler gözlük kullanmadan, çıplak gözle 3 boyutlu metaverse'ü yaşayabiliyor.

10 Temmuz 2022

Antalyalı iş insanı İrfan Demirok, 3 yıl önce Los Angeles'ta ziyaret ettiği dijital sergiden esinlenerek, Belek turizm bölgesindeki The Land of Legends içinde 5 bin metrekarede Digiverse ismini verdiği 500 milyon TL'lik yatırımla bir dijital evren kurdu. Digiverse içinde ziyaretçiler gözlük kullanmadan, çıplak gözle 3 boyutlu metaverse'ü yaşayabiliyor.

Dünyanın en önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya, alternatif turizm ve teknoloji alanında büyük bir yatırımla daha buluştu. 10 yıl önce kent merkezinde kurduğu dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden biri olan Antalya Akvaryum'un kurucusu iş insanı İrfan Demirok, 500 milyon TL'lik yatırımla Serik ilçesine bağlı Belek turizm bölgesindeki The Land of Legends Tema Park içinde, dijital gösteri merkezi kurdu. 

Boyut Değiştirmeye Hazır Mısınız?
'Boyut değiştirmeye hazır mısınız' sloganıyla açılan dijital gösteri merkezi Digiverse, yılda 5 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyanın en büyük tematik parklarından biri olan The Land of Legends içerisinde 5 bin metrekare alanda oluşturuldu. 27 Haziran'da açılan Digiverse'in kapısından içeriye adım attığınızda, gözlüksüz, çıplak gözle 3D boyutlu sanal bir evrenin içinde yolculuk yapılabiliyor. Digiverse, yaz boyunca gün içerisinde dijital dünyayı keşfetmek isteyen meraklılarını ağırlıyor ve saat 22.30'dan itibaren de sanal evren canlı DJ performansıyla eğlence merkezine dönüşüyor.

Mehmet ÇINAR (DHA)