Antalya Veganlar İçin En Ucuz 8. Avrupa Şehri

Kentte vegan dostu mekanların sayısı giderek artıyor

19 Aralık 2022

2022'de dünya çapındaki toplam vegan sayısının yaklaşık 80 milyona yükselmesiyle, insanların vegan dostu restoranlara olan talebi de artmaya başladı. Genellikle vegan ürünlerinin pahalı olsa da artık artmaya başlayan taleple birlikte, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde giderek daha uygun fiyatlı seçenekler sunulmaya başladı. Antalya ise bir vegan için en ucuz 8. Avrupa şehri oldu.

BesteOnlineCasinos.com uzmanları, vegan olmak için en ucuz Avrupa şehirlerini bulmak adına yaptığı araştırma sonucunda, Polonya’nın Kraków şehrini vegan olmak için en uygun şehir seçti. Kraków’daki restoranların yüzde 50,95'inin fiyatları 391,52 TL'nin altında. Bir vegan öğününün ortalama fiyatı ise 217,72 TL.

Türkiye’nin en ünlü tatil destinasyonu olan Antalya’yı, vegan olmak için en uygun fiyatlı sekizinci Avrupa şehri olarak seçen uzmanlara göre, Antalya’nın vegan dostu ürün çeşitliliği de oldukça fazla. Turkuaz deniziyle, Türkiye’nin Akdeniz’e açılan kapısı olan Antalya’da vegan restoranlarının yüzde 46,88'inin fiyatları 391,52 TL'nin altında. Vegan restoranlarda bir öğünün ortalama fiyatı 281,08 TL olan şehirde, veganlar için en lezzetli seçenek ise Kısır.

Avrupa’nın en uygun vegan dostu şehirlerinin tamamı ise şu şekilde:

1. Kraków – Polonya

2. Tallin – Estonya

3. Budapeşte – Macaristan

4. Lübliyana – Slovenya

5. Bratislava – Slovakya

6. Varşova – Polonya

7. Vilnus – Litvanya

8. Antalya – Türkiye

9. Riga – Letonya

10. Tiran – Arnavutluk