Antalya Uzun Yaşamın Merkezi Olacak

Kent, Avrupalı yaşlılar için uzun yaşam merkezi haline gelecek

24 Ocak 2023

Yıllar önce hayata geçerek, rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren Ayka Life, yeniden yapılandırılarak uzun yaşam merkezi haline geldi. Tadilat yapılarak yenilenen merkez, 60 yaş üstündeki misafirlerini 05 Ocak 2023 tarihinden itibaren ağırlamaya başladı.

www.turizmajansi.com 'dan derlenen habere göre, Geriatrik (Yaşlı) Rehabilitasyon, Kardiyak Rehabilitasyon, Nörolojik Rehabilitasyon, Ortopedik Rehabilitasyon, Osteoporoz Tedavi Programı, Havuz içi egzersiz ve Tedavi Programları, Romatizmal Hastalıkların Rehabilitasyonu Onkolojik Rehabilitasyon, Boyun, Sırt, Bel ve Eklem Ağrıları Tedavi Programları, Ozon Terapi, Psikolojik Destek ve Danışmanlık, Sağlıklı Beslenme Bedensel ve Ruhsal Detoks gibi sağlık hizmetleri veren Ayka Life, deneyimli ve uzman kadrosu ile dikkat çekiyor. Ayka Life, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Kardiyoloji Uzmanı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Klinik Psikolog, Aile Danışmanı, Gerontolog, Fizyoterapist, Hemşire, Spor Hocası ve Atölye Hocası ile misafirlerine sağlıklı bir yaşlılık imkanı sunuyor. 5 yıldızlı otel konforundaki 350 yataklı merkez bünyesinde, bireysel ve grup psikoterapi odaları, SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, fizyoterapi merkezi, iş/uğraş atölyeleri, güzellik merkezi, açık spor alanı ve hobi bahçeleri yer alıyor.

60 Yaş Üstü İçin Çok Uygun Bir Destinasyon

Ayka Life Longevity Center’ın başında bulunan, konaklama sektörünün deneyimli ismi Ufuk Gezgin, “Merkezimiz huzur evine gitmek istemeyen ve sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmek isteyenlerin tercihi olacak” dedi. Gezgin, Antalya’da olmalarının kendilerine büyük bir avantaj sağladığını belirterek, “Türkiye turizminin başkenti durumundaki Antalya, Avrupa’nın tanıdığı bir turizm merkezi. Ulaşım ve iklim koşulları Antalya’yı 60 yaş için çok uygun bir destinasyon yapıyor. Yeniden yapılandırdığımız Ayka Life, sunduğu hizmetlerle 60 yaş üstü misafirlerine çok güzel imkanlar sunacak. 11 kişilik profesyonel bir sağlık ekibimiz bulunuyor. Misafirlerimiz burada sağlıklı zaman geçirecek” şeklinde konuştu.

Uzun Süreli Konaklama İmkanı

Gezgin, “60 yaş üstü turistler, buradaki sınırsız imkanlara sahip otellerde uzun tatiller yapabiliyor. Ancak biz, misafirlerimize kendi akranları ile profesyonel sağlık ekibimiz eşliğinde hizmet sunuyoruz. Ayka Life, sunduğu imkanlarla, ilerleyen dönemde 6 ay ve 1 yıl konaklayan misafirler ağırlayacak. İnsanlar önce bizi tanısın ve hizmetlerimizi görsün istiyoruz” dedi.

Antalya’nın Potansiyeli Doğru Kullanılmalı

Ufuk Gezgin, Avrupa’daki 60 yaş üstü insanlara dikkat çekerek, Antalya’nın bu potansiyeli en doğru şekilde kullanması gerektiğini söyledi. Gezgin: “Avrupa’da 100 milyonun üzerinde 60 yaş üstü nüfus var. Bu kişiler, kısıtlı imkanlar ve soğuk bir iklimde vakit geçirmek yerine Antalya’yı tercih edebilirler. Merkezimiz sayesinde, Antalya’nın 60 yaş üstüne sunduğu imkanları gözler önüne sermek istiyoruz. 100 milyonluk nüfusun bir kısmını Antalya’ya çekersek, bölge ve ülke turizmi için itici bir güç daha oluşturabiliriz” diye konuştu.