Antalya Kırmızı Beyaza Büründü

Cumhuriyet coşkusuyla on binler Antalya sokaklarını doldurdu

31 Ekim 2022

Antalyalılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve Sefo konserine on binlerce Antalyalı katıldı. Cumhuriyet Meydanı tıklım tıklım dolarken, Antalyalılar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doya doya yaşadı.

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 99’uncı yılı Antalya’da muhteşem bir coşkuyla kutlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenledi. Konyaaltı Varyant ’tan başlayan fener alayına on binler katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde Antalyalılar muhteşem bir görüntü oluşturdu. Fener alayında Antalyalılar 400 metrelik dev Türk Bayrağı taşıdı.

 Antalya Fener Alayı ile Aydınlandı           

Saat 19.00’da Konyaaltı Varyant ‘tan başlayan Fener Alayı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası’nın çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleşti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Rafet Zeybek, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve on binler katıldı. Fener Alayına katılan vatandaşlar ellerindeki meşaleler ve Türk bayraklarıyla muhteşem bir manzara oluşturdu. Antalya sokakları Fener Alayı’nda kırmızı beyaza büründü. Fener Alayı’na evlerinin balkonlarından destek veren Antalyalılar, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu. Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında meydanda bekleyen Antalyalıların da katılımıyla coşku doruğa çıktı. Cumhuriyet Meydanı tıklım tıklım doldu.

 Antalyalılar Sefo ile Coştu 

Ünlü rap sanatçısı Sefo’nun sahneye çıkmasıyla birlikte alanı dolduran on binler muhteşem bir coşku yaşadı. Sefo şarkılarıyla, Antalyalılara unutulmaz bir konser yaşattı. Sefo’nun sevilen parçalarına eşlik eden Antalyalılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya yaşadı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binler, Cumhuriyet’in 99’uncu yılını, büyük bir coşkuyla kutladı.