Antalya 2023’te En Popüler Destinasyonlar Arasında

Kent trend lokasyonlar içerisinde ilk 10’da yer alıyor

10 Ocak 2023

İspanyol araştırma şirketi Mabrian, yaptığı incelemeler sonrasında, 2023 yılında öne çıkacak popüler tatil güzergahlarını açıkladı.

İspanyol araştırma şirketi Mabrian’a göre Antalya; tatil, doğa, kültür ve sağlık turizmi gibi farklı kategorilerde, 2023 yılında öne çıkacak trend lokasyonlar içerisinde ilk 10’da yer alıyor.

 Güneş-kum- deniz üçlüsü ya da kültürel ve tarihi geziler gibi seçenekler, açık ara en büyük tercih sebebi olurken; sağlık ve spor turizmi gibi alternatif turizm aktiviteleri de giderek popülerliğini artırıyor.

 Mabrian’ın araştırmalarında, turizm hizmet kalitesi, hava yolu bağlantısı ve otel konaklama seçenekleri de değerlendirilirken, 700’den fazla lokasyon arasında hangilerinin 2023 tatil modasına uygun olduğu  incelendi.

 Araştırmaya göre, Endonezya-Bali birinci sırayı alırken, ikinci sırada Yunanistan- Girit Adası, üçüncü sırada ise Portekiz- Algarve yer alıyor. 7. sırada yer alan Antalya, tüm destinasyonlar arasında konaklama fiyatlarının en düşük olduğu yer oldu. Ayrıca Antalya, bir önceki yıla göre hava bağlantısında yüzde 20’den fazla artış olmasıyla da dikkat çekti.