ANSAN’dan ‘Kır Çiçekleri’ Sergisi

Elmas Çalışkan’ın Kır Çiçekleri Sergisi sanatseverlerle buluşacak.

07 Kasım 2022

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Elmas Çalışkan’ın Kır Çiçekleri konu başlıklı sergisini 8 Kasım’da izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan sergi 8 Kasım günü (yarın) saat 17.00’de gerçekleşen kokteyl ile açılacak. Farklı çalışmalarıyla göze çarpan sanatçı, 3. Kişisel sergisini, annesine, babasına ve tüm sevdiklerine ithaf ediyor. Sergi, 21 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

 Elmas Çalışkan Özgeçmiş

 İlkokulu Sivas’ın  Zara ilçesi Belentarla Köyü’nde, beş sınıfı bir arada olan küçük bir okulda bitirdikten sonra, orta okulu Maraş'ın Afşin ilçesinde, liseyi Konya'nın Ermenek ilçesinde bitiren sanatçı,  Dicle Üniversitesi Fizik - Matematik Bölümünden mezun oldu. Nusaybin, Finike, Bingöl ve İstanbul'da yirmi beş yıl fizik öğretmenliği yaptıktan sonra 2014 yılında resimle buluştu. Mustafa  Özdemir’in atölyesinde dört yıl resim ve sanat eğitimi alan ve halen eğitimlerine devam eden sanatçı,  Mall of Antalya AVM ve Antalya Arkeoloji Müzesi’nde kişisel sergilerini açtı. Elmas Çalışkan, bunların yanı sıra ANSAN, Eğitim-SEN, Büyülü Fırçalar, ASMEK ve değişik kurumlarla  beraber karma sergilere katıldı.