Alkışlar ‘İki Yakanın Hikayesi’ne

Dünya prömiyerini gerçekleştiren oyun, ayakta alkışlandı.

27 Aralık 2022

Kosta Kortidis’in yazıp yönettiği, Manavgat Belediyesi Manavgat Kent Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyun, Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhteşem bir dünya prömiyeriyle “Perde” dedi. Oyun, Manavgat halkının büyük beğenisini topladı.

 Manavgat Belediyesi Manavgat Kent Tiyatrosu’nun sahnelediği, “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyun, ilk kez tiyatro severlerle buluştu. Kosta Kortidis’in yazıp yönettiği tiyatro oyununun Dünya Prömiyerine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, kızı İrem Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Manavgat halkı büyük ilgi gösterdi.

 Ünlü Sanatçılar Katıldı

 Ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in davetlisi olarak Manavgat’a gelen Yaprak Dökümü dizisinden tanıdığımız Bennu Yıldırımlar ve Dudaktan Kalbe dizisiyle ünlenen Burak Hakkı, Direklerarası Seyirci Ödülleri Jürisi Başkanı Ömer Şahinbaş, Uluslararası Tiyatro Dergisi Ödülleri Heyetinden gazeteci Melek Kentmen, Gülay Oktar ve Pınar Çekirge, Teatro Rudius Genel Müdürü Akın Kaplan da katılımlarıyla tiyatro gecesine renk kattı. Gecede oyun öncesinde verilen kokteylde kent protokolü ve ünlü sanatçılar bir araya geldi.

 Kent Tarihini Anlatıyor

 Tarihi Manavgat köprüsünün yapılışı sırasında yaşanan bir aşk hikayesini, komedi ve dram unsurlarıyla anlatan oyun Manavgat halkının büyük beğenisini topladı. Manavgat Belediyesi bünyesinde kentte bir ilk olarak hayata geçirilen Manavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu (MAKET)’in 19 oyuncusu bütün yeteneklerini sergiledi. Aralarında avukat, bankacı, ev hanımı, öğretmen, mimar, turizmci, grafik tasarımcı, halkla ilişkiler uzmanı, memur ve lise öğrencisi gibi amatör tiyatrocuların bulunduğu ekip, başarılarıyla göz doldurdu.