Alanya’da Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi Açılıyor

Bölgenin ilk ve tek Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi, bayram sonunda tamamlanıyor.

29 Mart 2023

Alanya’da Elikesik Mahallesi’nde 77 bin metrekare alanda hayata geçirilen Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi’nde, çalışmalar hızla devam ediyor. 

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Elikesik Mahallesi 143, 144, 145, 147 parsellerdeki yaklaşık 77 bin m²’lik yeşil alan içerisine Hobi Bahçesi ve Tropik Meyve Tanıtım Merkezi projesini hayata geçiriyor. Projenin geldiği son aşamayı, Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Avokadocular Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Elikesik Mahalle Muhtarı Yusuf Boz, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Karamut, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ile birlikte inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projenin Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi bölümünün bayram sonrası hayata geçeceğini belirtti.

Bölgede Bir İlk

Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi, 7 bin m²’lik alanında kapalı sera, 14 bin m²’lik alanında açık sera ve 55 bin m²’lik alanında ise hobi evlerinden oluşacak. Proje içerisinde gezinti yolları, otoparklar, idari bina, kafeterya, basketbol sahası, fitness alanı, masa tenisi oyun alanı, çocuk oyun parkı, gezinti yolları, oturma alanları, giriş, güvenlik kulübesi, ağaçlandırma alanları, gastronomi eğitim alanı, mini aromatik bitki parselleri, umumi tuvalet gibi hizmetleri de barındıracak.