Alanya Uluslararası Caz Günleri başladı

18. kez kapılarını açan Caz Günleri'ni binlerce kişi takip etti

22 Eylül 2023

Alanya Uluslararası Caz Günleri'nin startı Daniela Simmons & Atilla Şereftuğ But Jazz Grubu ve Elif Sanchez'in konseriyle verildi. Bu yıl 18. kez kapılarını açan Caz Günleri'ni binlerce kişi takip etti.

Caz Günleri'nin açılışı dolayısıyla Tarihi Kızılkule önünde oluşturulan alan dolarken, geceye Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Klaipeda kenti Belediye Başkanı Vytautas Grubliauskas, belediye meclis üyeleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Organizasyonun açılışında konuşan Başkan Adem Murat Yücel, "Türkiye'nin en nitelikli sanat organizasyonlarından biri olan Alanya Caz Günleri'ne 18'inci kez ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyuyoruz. Yıllardır çıtasını yükselterek sizlerle buluşturduğumuz Alanya Caz Günleri'nde bu yıl, yine caz müziğinin güçlü seslerini ve birbirinden değerli müzisyenlerini konuk edeceğiz. 4 gün boyunca enfes bir müzik ziyafeti yaşayacağız. Gece gündüz demeden çalışarak şehrimizin marka değerini arttıran, vizyonunu değiştiren hizmetleri ve projeleri hayata geçirirken, bilmenizi isterim ki sizlerin huzur ve mutluluğunu merkeze aldığımız hizmet anlayışımızda kültür ve sanatın önemli bir yeri var" dedi.

“Halay Da Bizim, Zeybek De Bizim, Horon Da Bizim, Türküler De Bizim, Caz Da Bizim”

Müziğin evrensel olduğunu ve herkesi aynı duyguda bir araya getirdiğini vurgulayan Başkan Yücel, "Farklılıklarımız bizim birleşme noktamızdır. Her zaman söylediğimiz gibi halay da bizim, zeybek de bizim, horon da bizim, türküler de bizim, caz da bizim. Kimsenin bizi bölmesine, aramıza nifak sokmasına izin vermeyeceğiz. Hep bir olacağız. Birlik ve beraberlik içinde kentimizde huzurla yaşayacağız. Hepimizin kalbi, aynı ritimle memleket, vatan ve Alanya sevdası ile atmaya devam edecek" diye konuştu.

Turizmde marka olan Alanya'nın aynı zamanda sanatla, müzikle, sosyal etkinliklerle de dünyaca tanınan bir kent olması için çaba sarf ettiklerini aktaran Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bugüne kadar müziğin evrensel dilinde bizleri bir araya getiren Alanya Caz Günleri'nde umarım sizler için düzenlediğimiz konserleri zevkle izler, keyif alırsınız" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Şereftuğ'un 10. Yıl Marşı Büyük Alkış Aldı

Başkan Yücel'in konuşmasının ardından sahneye ilk olarak Daniela Simmons & Atilla Şereftuğ But Jazz Grubu çıktı. Birbirinden değerli eserleri dinleyiciler için seslendiren ve performanslarıyla alkış toplayan grup, büyük beğeni aldı. Cumhuriyetin 100'üncü yılı münasebetiyle Atilla Şereftuğ, 10. Yıl Marşı'nı çalarken izleyiciler de Türk bayraklarıyla marşa eşlik etti. Muhteşem performanslarının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gruba, Alanya'ya özgü ipek kozasından yapılma çiçek motifli tablo hediye etti. Akabinde sahne alan Elif Sanchez de geceyi eserleriyle noktaladı. Elif Sanchez'e hediyelerini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel takdim etti.

18. Alanya Uluslararası Caz Günleri'nin bu akşam gerçekleşecek ikinci gecesinde saat 20.30'da Alafsar Rahimov-Balaban Meets Jazz Special Guest Elnur Huseynov ve 22.00'da Acantha Lang sahneye çıkacak. Başkan Yücel, caz müziğin unutulmaz eserlerinin seslendirileceği bu özel geceye tüm caz severleri davet etti.