Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı’na Rekor Katılım

İki gün süren etkinlikler Alanya’ya renk kattı

19 Aralık 2022

Alanya Belediyesi ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi iş birliğinde düzenlenen 12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı iki gün boyunca süren etkinliklerle gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı on binlerce vatandaş Yeni Yıl Pazarı’na akın etti.

 Alanya Belediyesi ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 12. kez kapılarını açan Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı, Alanya Belediye Binası arkasında gerçekleştirildi.  İki gün süren etkinliklerde çok sayıda hediyelik eşya ve yemek standı kuruldu. Çok sayıda ülke vatandaşı; kendi kültür, gelenek ve göreneklerini stantlarda sergileme ve diğer milletlerin vatandaşları ile paylaşma imkanı yakaladılar. Pazar alanı iki gün boyunca ziyaretçilerle adeta dolup taşarken, etkinlikler ve fotoğraf alanları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 Dans ve Müzik Gösterileri Pazarı Şenlendirdi

 Yeni Yıl Pazarında kurulan sahne iki gün boyunca dans ve müzik gösterileri geçidine sahne oldu. Pek çok ülkenin yöresel dansları ve müzikleri sahnede sergilenirken, yerli ve yabancı ziyaretçiler çok farklı kültürleri de tanıma imkanı buldular. Yeni Yıl Pazarı’nın ilk gününde akşam saatlerinde ise ünlü sanatçı ve keman virtüözü Gülşah Tütüncü sahne alırken, ikinci gün kapanışı sevilen müzisyen Göksel Doğançay gerçekleştirdi.  

 Yeni Yıl Pazarının Tüm Geliri Engelli Bireylere Bağışlanacak

Yoğun talep üzerine 2 güne çıkarılan, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisinin önderliğinde düzenlenen yeni yıl pazarından elde edilen gelirin tamamının, engelli bireyler için bağışlanacağı bildirildi.