Alanya Triatlon Yarışları başlıyor

32. Alanya Triatlon Yarışları pazar günü başlıyor

13 Ekim 2023

Türkiye Triatlon Federasyonu ile Alanya Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenecek 32. Alanya Triatlon Yarışları pazar günü başlıyor.

Alanya Belediyesi Meclis Salonu'nda 32. Alanya Triatlon Yarışları öncesi basın toplantısı düzenlendi. Pazar günü gerçekleştirilecek 32. Alanya Triatlonu organizasyonu kapsamında Junior Cup Alanya Yarışı ve 2023 Avrupa Triatlon Kupası öncesinde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) Başkanı Bayram Yalçınkaya, "32 yıl önce Alanya'da triatlon başladığında spor turizmi daha dünyada bilinmiyordu. Yarışlar, pazar günü tek gün olarak gerçekleştirilecek. Organizasyon, Junior Cup Alanya Yarışlarıyla başlayacak ve 2023 Avrupa Kupası ile sona erecek. Ancak artık Türk sporcuları, kafa kafaya mücadele edecek noktaya geldi. Geçen sene sporcularımız çok iyi bir yarış çıkarttı. Milli triatletlerimiz Gültigin Er, Enes Kızılcık'tan burada pazar günü iyi bir sonuç bekliyorum. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte Alanya'nın spor turizmini katkı sağlamak için görüş alışverişinde bulunduk. 2025 Mart ayında 1500- 2 bin yabancı sporcunun katılacağı özel bir organizasyonla ilgili görüşmelere başladık" dedi.

Yücel: Süreklilik Ödülünü Alan İki Şehirden Biriyiz

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de "Her zaman söylüyorum ki Alanya dünyanın en huzurlu en mutlu en güvenli şehirlerinden birisi. Alanya Triatlonu, sürekliliği olan dünyada iki noktadan biri. Bunu sağlayan ve bugüne kadar gelmesinde emeği olan herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum. 23 ülkeden 250'ye sporcu katılıyor. Milli sporcularımız Gültigin Er ve Enes Kızılcık ile yarışmaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Sporun başkenti Alanya'da herkese bu güzel organizasyona davet ediyorum" diye konuştu.