Alanya Bisiklet Tutkunlarını Ağırlayacak

25- 26 Mart tarihlerinde iki ayrı yarış düzenlenecek

22 Mart 2023

Bisiklet Turizmi Derneği tarafından düzenlenen 2023 Türkiye Kış Yarışları Serisi’nin son ayağı 25-26 Mart 2023 tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirilecek. Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde de bulunan serinin Uluslararası Kleopatra Kriteryum ve UCI 1.2 ME Grand Prix Syedra Antik Kent isimlerini taşıyan 149 kilometrelik yarışına, yerli ve yabancı 348 sporcu katılması öngörülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Bisiklet Turizmi Derneği’nin organize ettiği Megasaray Hotels, Fraport TAV Antalya Havalimanı, Anadolu Hastaneleri, Shimano, Enda Tour’un ana sponsorluğunda hayata geçirilen dünyadaki en büyük uluslararası bisiklet yarış serisi olan Türkiye Kış Yarışları Serisi tüm hızıyla devam ediyor. Bisiklet Birliği (UCI) takviminde de yer alan ve geçen hafta sonu başlayan heyecan bu hafta sonu da Antalya’nın Alanya sınırları içerisinde devam edecek.

Cumartesi- Pazar Ayrı Yarış Var

25 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kleopatra Yarışında Elit Erkek, Elite Kadınlar ve Genç Erkekler, Genç Kadınlar kategorilerinde gerçekleştirilecek olan bisiklet müsabakaları 09.30’da Alanya Öğretmen Evi önünden başlayacak ve tahmini olarak 13.30’da Alanya Öğretmen Evi Önünde ödül seremonisi ile yarışlar son bulacak. 

26 Mart 2023 tarihinde Uluslararası Grand Prix Syedra Antik Kent Yarışı Elit Erkek kategorisinde gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de Alanya Öğretmen evi önünden başlayacak olan yarış Syedra Antik Kenti girişindeki otoparkta yapılacak olan ödül seremonisi ile son bulacak.

Türkiye Kış Bisiklet Yarışları Serisi Hakkında:

Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alacak olan Türkiye Kış Yarışları Serisi kapsamında 23 adet uluslararası bisiklet yarışı gerçekleştiriliyor. Seri kapsamında 76 yabancı takımdan 1260 sporcu, 4 Türk takımından 63 Türk sporcu mücadele edecek. 1323 sporcu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un öncülüğünü yaptığı 24 Bisiklet Dostu Otel’de konaklayacak. Türkiye 2023 Kış Yarışları Serisi UCI ve olimpiyat puanı verdiği için profesyonel dünya takımları için ayrıca büyük önem arz ediyor.

Bu yarışlara katılacak sporcular 15 Aralık tarihinden bu yana Antalya ve Alanya’da kamp yaparak yarışlara hazırlanıyorlar. Kampın ardından Antalya’nın turizm merkezleri Kemer, Antalya, Kundu, Belek, Side ve Alanya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Kış Bisiklet Yarışları Serisi’nde mücadele ediyorlar. Bu organizasyonla bisiklet takımları yarış sezonuna sıkı bir şekilde hazırlanırken, organizasyonun Türkiye tanıtımına ve turizm ekonomisine de büyük katkı sağlayacağı öngörülüyor. Bu takımların çoğu yaz döneminde başta Kayseri-Erciyes olmak üzere yüksek irtifa kampları için yine Türkiye’ye gelmeyi planlıyorlar. (www.gmdergi.com)