Akdeniz Üniversitesi’nde Renkli Şenlik

‘Sevginle Engel Yok Spor Kültür ve Sanat Şenliği’ düzenlendi

02 Aralık 2022

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Sevginle Engel Yok Spor Kültür ve Sanat Şenliği’nde özel bireyler ve aileleri, eğlenceli bir gün geçirdi.

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Sevginle Engel Yok Spor Kültür ve Sanat Şenliği, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, özel bireyler ve aileleri ile gençlik merkezi ve üniversite öğrencileri katılımıyla başladı. Etkinlik, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünden kortej yürüyüşüyle başladı.  Ardından Spor Bilimleri Fakültesi Zeki Budak Çim Sahası’na geçildi. Burada gerçekleşen konuşmalardan sonra çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. 

Renkli Etkinliklere Ev Sahipliği Yapıldı 

Şenlikte, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Müzik Kulübü, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü ve Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü, konser ve gösteriler sundu. Ayrıca şenlikte, jimnastik, sihirbazlık ve dans gösterileri, ampute takım kalecisi, İl Jandarma Komutanlığı gösterileri, Kepez Özel Eğitim Okulu Korosu, el sanatları sergisi ve spor aktiviteleri gibi pek çok faaliyet yer aldı. Özel bireylerin ailelerine, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘Otizmli Bireylerde Sporun Önemi’, ‘İlaç Kullanımı ve Öfke Nöbeti’, ‘Otizmli Bireylerde İhmal ve İstismar’ konuları üzerine uzmanlar tarafından seminer verildi.