Akdeniz GSF'ye Rekor Başvuru

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ne (GSF), 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 226 öğrenci alınacak. Özel yetenek sınavına girmek için 1787 aday başvurdu, uzun yıllar sonra ilk kez rekor yaşandı.

23 Ağustos 2022

 

GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, 25 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek yetenek sınavına katılacak adayların 226'sının resim, heykel, seramik, müzik, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, tekstil ve moda tasarımı bölümlerinin yeni öğrencileri olacağını belirtti.

"Sınav için bu yıl ilk kez rekor başvuru yapıldı" diyen Dekan Paşaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Fakültemizde sanatın önemini kavrayan, ulusal ve uluslararası kültürel değerlerin farkında olan, güncel, toplumsal, sanatsal-bilimsel gelişmelere hâkim ve bu gelişmeleri çağdaş bir vizyonla yorumlayabilen sanatçılar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda aday öğrencilerimizin olağanüstü yoğun ilgisi bizleri çok mutlu etti. Sevgili öğrencilerimizin AÜ kampüsü içerisinde geniş sosyal ve kültürel imkanlar sunan Antalya gibi eşsiz bir Dünya kentinde, güçlü akademik kadrosu ve ulusal-uluslararası başarılarıyla her geçen gün adından söz ettiren bir fakülteye geleceklerini, buradan da donanımlı ve alanlarında yetkin birer Akdenizli olarak mezun olacaklarını bilmelerini isterim."

Başarı Dileğinde Bulundu

Tercih edilen Fakülte olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren GSF Dekanı Prof. Dr. Paşaoğlu 1787 adayın katılacağı 'Özel Yetenek Sınavı'nın fakülte binasında gerçekleşeceğini belirterek, sınava girecek tüm aday öğrencilere başarı diledi.

Yusuf DEMİR (DHA)