Akdeniz Bilişim Zirvesi düzenlendi

Akdeniz'in ve Türkiye'nin en büyük bilişim zirvelerinden olan Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin bu yıl 7'ncisi düzenlendi

15 Aralık 2023

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank'ın katılımıyla bu yıl 7'ncisi gerçekleşen Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Eğitimden sağlığa, iletişimden enerjiye kadar her sektörde dijital dönüşümü yaşamaktayız. Bu dönüşümü anlamak ve yönetmek, geleceğe liderlik etmek demektir" dedi.

Akdeniz'in ve Türkiye'nin en büyük bilişim zirvelerinden olan Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin bu yıl 7'ncisi düzenlendi. Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirveye TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz ve bilişim sektörünün önde gelen isimleri konuşmacı olarak ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Antalya'nın Gönlümüzdeki Yeri Her Zaman Farklı

Mustafa Varank, “Antalya'nın gönlümüzdeki yeri her zaman farklı olmuştur. Turizm, tarım ve ticaret alanlarından sonra şimdi yatırım, sanayi, bilim ve teknoloji alanlarındaki gelişmeler ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Hükümetlerimiz, yeni organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, Ar-Ge ve tasarım merkezlerini şehrimize kazandırdı. Yakın zamanda Milli Muharip Uçak Ar-Ge ve Tasarım Merkez ile Antalya Bilim Merkezini de şehrimize kazandırdık. BİLİMFEST, Bilim Olimpiyatları Kampları, Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri gibi işlerle her zaman şehrimizde bir araya geldik" dedi.

Bu Zirve Ülkemizin Bilişim Hedeflerine Hizmet Ediyor

Antalya TEKNOKENT'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Varank “Halihazırda, 200'den fazla firmaya ev sahipliği yapan teknokentimiz bölgesel Ar-Ge ekosisteminin önemli bir halkası. Savunmadan yazılıma, turizmden tarıma, gıdadan sağlığa çok farklı sektörlerde faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor, yenilikçi girişimlere öncülük ediyor. Bu manada bugün bir araya gelmemize vesile olan Akdeniz Bilişim Zirvesi, ülkemizin bilişim hedeflerine hizmet eden önemli etkinliklerinden biri" şeklinde konuştu.

Her Sektörde Dijital Dönüşüm

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Karşımda teknoloji ve bilişimin gücüyle geleceği şekillendirme potansiyeli olan bir topluluk görüyorum. Özellikle bu alana ilgi gösteren sevgili gençlerimizi burada görmek, salonun bu kadar dolu olmasıbeni çok mutlu etti. Çünkü bu bilgi çağında genç kuşağımıza, önceki nesillerden çok daha farklı bir sorumluluk düşüyor. Bilişim ve teknoloji, sadece iş dünyasını değil, aynı zamanda toplumun her alanını etkiliyor. Eğitimden sağlığa, iletişimden enerjiye kadar her sektörde dijital dönüşümü yaşamaktayız. Bu dönüşümü anlamak ve yönetmek, geleceğe liderlik etmek demektir" dedi.

Türkiye'nin En İyi Teknokentleri Arasında 

Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, “7 yılda Türkiye'nin en büyük zirvelerinden biri haline getirdiğimiz Akdeniz Bilişim Zirvesini bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına 'Teknoloji ve Bilişim Yüzyılı' temasıyla gerçekleştiriyoruz. Antalya Teknokentimizde uzay havacılık, savunma sanayii, bilişim, yazılım, tarım, turizm ve sağlık alanında son yıllarda hayata geçirdiğimiz yeni projelerimizle Türkiye'nin en iyi teknokentleri arasında vizyonumuz ve misyonumuz ile farklı bir yere sahip olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor, her alanda başarılı olma iddiamızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Zirvede daha sonra alanlarında en iyi firmalara ödülleri verildi.