4. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali Kapılarını Açıyor

07 Mayıs 2022

Alanya Uluslararası Çocuk Festivali ve Kitap Fuarı, bu yıl 4. kez kapılarını açıyor. 7 Mayıs tarihinde başlayacak olan ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan festival, 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek ve binlerce çocuk ile ailelerini ağırlayacak.

4. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali ve Kitap Fuarı, 7 Mayıs Cumartesi günü Eğitimci Ali Koç’un ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Serkan Karaismailoğlu’nun seminerleri ile başlayacak. 

8 Mayıs günü 4 önemli isim çocuklar ve aileleri ile buluşacak. Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Yazar Ömür Kurt, Eğitimci-Yazar Tuğba Coşkuner ve Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Rehberlik ABD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Uslu’nun eğitici ve eğlenceli seminerleri sahne alacak. Alanya Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan festivalin açılışı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de katılımı ile 9 Mayıs Pazartesi, saat 09.30’da gerçekleştirilecek.

İskeleye Eğlence Alanı Kuruluyor

Hafta sonu yapılacak olan seminer programlarının ardından çocuk kitap fuarı, çocuk etkinlikleri, yazarlar ile buluşma, söyleşiler, çocuk tiyatroları, kukla performansları, sahne gösterileri, geleneksel çocuk oyunları, çeşitli yarışmalar ile festival 15 Mayıs’a kadar devam edecek.  

Program kapsamında 10 Mayıs Salı ve 11 Mayıs Çarşamba günleri Alanya İskele Şelale Önüne Playland Eğlence Alanı kurulacak ve tüm çocukların doyasıya eğleneceği bir alan oluşturulacak. Etkinlikler, tüm vatandaşlara açık ve ücretsiz olacak.