17. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

6 ülkeden 10 heykeltıraş hünerlerini sergiledi

01 Aralık 2022

Alanya’da 2004 yılından bu yana geleneksel olarak sürdürülen 17. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, düzenlenen kapanış töreninin ardından sona erdi. Sempozyumda ortaya çıkan eserler, Alanya’nın çeşitli noktalarında sergilenecek. 

Alanya Belediyesi tarafından sanatı ve sanatçıyı öne çıkarmak amacıyla 2004 yılında başlatılan ve 2 yıllık zorunlu pandemi arasının ardından bu yıl 17.’si düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, 1-30 Kasım tarihleri arasında 6 ülkeden 10 heykeltıraşın katılımıyla gerçekleşti.

Sempozyuma bugüne kadar Türkiye dahil 34 ülkeden katılan sanatçılar 154 eser ortaya çıkardı. Bu heykellerin 60 tanesi Türk sanatçılar, 94 tanesi ise yabancı sanatçılar tarafından ortaya çıktı.

Kapanış törenine, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Heykeltıraş Bülent Çınar, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları ile sanatseverler katıldı. Sempozyum boyunca heykeltıraşlar dev mermer bloklarını şekillendirdiler. Ortaya çıkan eserler, kısa zaman içerisinde Alanya’nın çeşitli noktalarında sergilenecek.

Heykeltıraşlara Katılım Belgeleri Verildi

Sempozyuma katılan heykeltıraşlara, jüri üyelerine, sempozyumu ziyaret ederek sanatçılarla düzenlenen workshopa katılan çocuklara ve organizasyonun destekçilerine teşekkür ve katılım belgeleri verildi.